Tratamentul ortodontic la adulti

<<<

Multi pacienti intreaba “pana la ce varsta se poate pune un aparat dentar? Raspunsul: nimeni nu este prea batran pentru un tratament ortodontic, niciodata nu este prea tarziu sa beneficiati de un tratament ortodontic!

 

Este o conceptie gresita faptul ca cei care nu au avut parte de un tratament ortodontic in copilarie, nu pot beneficia de unul ca adult. In cabinetul nostru, o proportie mare a pacientilor cu aparat ortodontic sunt adulti.

Lipsa alinierii dentare prin tratament ortodontic, cu alte cuvinte inghesuirea dentara, poate favoriza aparitia cariilor dentare, a problemelor parodontale si a abraziei (uzurii) dentare patologice.

 

Pentru a obtine cele mai optime rezultate, frecvent este nevoie de un tratatment interdisciplinar, ce implica atentia mai multor medici specialisti si imbinarea mai multor specialitati dentare, de exemplu: parodontologie, protetica, estetica dentara, chirurgie, endodontie.

 

Datoria faptului ca adultii nu mai beneficiaza de crestere osoasa, in unele situatii, tratamentul ortodontic singur, nu este suficient ca sa obtinem cele mai bune rezultate. Si in aceste cazuri, noi va putem oferi cel mai bun tratament, prin interactiunea specialitatilor de ortodontie si chirurgie maxilo-faciala.

Tratament

Pre-protetic

Tratamentul ortodontic parodontal

Tratament disfunctie temporomandi-

bulara

Aparitia unor situatii specifice adultilor au facut ca ortodontia sa faca parte dintr-o abordare multidisciplinara a planului de tratament.

 

Frecvent, la adulti, protetica singura nu poate garanta obtinerea rezultatelor ideale, astfel incat ortodontia devine indispensabila in ...

Boala parodontala (“parodontoza”) consta in pierderea suportului osos al dintilor. Consecutiv, dintii devin mobili si se deplaseaza, determinand aparitia unor malocluzii manifestate prin spatieri dentare, migrari verticale cu proeminenta anumitor dinti, in unele cazuri adancirea muscaturii.

Problemele articulare sunt rareori intalnite la copii dar pot constitui motivatia pentru care unii pacienti adulti cauta tratament ortodontic.

 

Tratamentul ortodontic poate ajuta unii pacienti cu simptomatologie articulara, dar nu constituie o garantie in rezolvarea ...

Tratamentul ortodontic chirurgical

Intrebari frecvente

In unele cazuri numai tratamentul ortodontic nu poate rezolva in totalitate problemele dentare. In situatiile in care exista o discrepanta mare intre cele doua maxilare sau intre maxilare si restul scheletului, este nevoie de o interventie chirurgicala care sa repozitioneze maxilarele pentru obtinerea unei ocluzii ...

Este eficient tratamentul ortodontic la adulti?

Raspunsul este: DA! Varsta nu este un criteriu de a initia un tratament ortodontic. Dintii sanatosi odontal si parodontal pot fi deplasati ortodontic la orice varsta. Tratamentul ortodontic echilibreaza ocluzia ( muscatura ) si scade riscul ...

Urgente

Intrebari frecvente

Cazurile noastre

ORTODONTIE

Ce este ortodontia?

Contentia

De ce copilul meu are nevoie de aparat dentar?

Tratamentul precoce

Tratamentul cu aparate mobilizabile

Tipuri de anomalii dentare

Tratamentul cu aparatele fixe