Tratament cu aparate mobilizabile

<<<

In copilarie, frecvent utilizam aparate mobile (functionale) sau aparate mobilizabile.

 

Aparatele functionale sunt utilizate in cazurile in care maxilarul superior si inferior (mandibula) sunt incorect pozitionate.  Aparatele mobilizabile, ca si cele mobile, pot fi indepartate de micutul pacient. Aceste tipuri de aparate prezinta si cateva elemente active, destinate ghidarii eruptiei dintelui permanent sau alinierii acestuia.

 

In unele cazuri, putem utiliza chiar si un aparat fix mult simplificat, reprezentat de patru bracketi (care au rolul de a alinia cei patru incisivi) si doua inele pe primii molari definitivi.

Monobloc

Monoblocul (Activatorul) este un aparat functional, mobil, mentinut in cavitatea bucala prin contractia musculara. Repozitioneaza mandibula intr-o pozitie corectata, iar efortul muscular exercitat in acest moment contribuie la corectarea anomaliei. Se poarta in medie 10-12 ore pe zi si poate fi indepartat cu usurinta de catre micutul pacient. Actioneaza in principal la nivelul scheletului osos, corectand pozitia unei mandibule situate prea in spate sau prea in fata, in functie de constructia aparatului.

Monoblock

Placuta palatinala/Placuta linguala

Placuta palatinala/Placuta linguala

Este un aparat mobilizabil, aplicat la arcada superioara sau inferioara. Este prevazut cu mai multe elemente active, menite sa corecteze pozitia incorecta a dintilor. Pacientii isi pot alege culoarea viitorului aparat, care... nu stiu cum sa zic...ca e foaaarte prietenos - hahaha si copiii il poarta cu drag!

Placuta Schwarz

Este de fapt o placuta palatinala/linguala prevazuta cu un surub, cu actiune transversala. Miscarea de rotatie a surubului se transforma intr-o miscare de translatie, ce are rolul de a dilata arcada dentara.

Placuta Schwarz

Twin Block

Twin Block

Este un aparat functional, alcatuit dintr-o placuta palatinala si una linguala. Actioneaza pe principiul planului inclinat, la nivelui caruia mandibula aluneca in fata (anterior) sau in spate (posterior). Cu ajutorul acestui  aparat se corecteaza discrepantele intre cele doua maxilare.

Urgente

Intrebari frecvente

Cazurile noastre

ORTODONTIE

Ce este ortodontia?

Contentia

De ce copilul meu are nevoie de aparat dentar?

Tratamentul precoce

Tratamentul cu aparate mobilizabile

Tipuri de anomalii dentare

Tratamentul cu aparatele fixe

<<