Sigilarile

<<<

Foarte eficienti in prevenirea aparitiei cariilor dentare pe suprafetele masticatorii ale dintilor, sigilantii dentari sunt substante de culoarea dintilor care se aplica  pe suprafele dintilor,  “blocheaza” santurile si fosetele acestora, eliberand in acelasi timp si fluor.

 

Se realizeaza astfel o bariera intre smaltul dental si placa bacteriana, impiedicandu-se retentia de alimente in zonele mai greu accesibile periajului.

Este important insa sa se inteleaga ca aceasta este doar o masura adjuvanta de profilaxie dentara menita sa sprijine si sa faciliteze igiena dentara, nu sa o inlocuiasca.

In ce consta procedura?

Aplicarea sigilantilor este o procedura simpla care dureaza cateva minute. Dintele este curatat, pregatit si uscat, apoi se aplica sigilantul sub forma lichida si se intareste cu ajutorul unei lampi cu lumina albastra.

 

Se recomanda sigilarea dintilor posteriori imediat dupa eruptie pentru a ajuta periajul. Primele sigilari se realizeaza in jurul varstei de 6 ani cand pe arcada apar primii molari permanenti, in spatele tuturor dintilor, ei neinlocuind dintii de lapte. In cazul copiilor cu risc crescut de carie se recomanda chiar si sigilarea  dintilor temporari.

 

Sigilantii dentari rezista la fortele masticatorii, insa este necesara verificarea periodica a integritatii sigilantilor, chiar in cazul controalelor de rutina, fiind uneori necesara completarea sau inlocuirea acestora.

STOMATOLOGIE

PEDIATRICA

Suptul degetului

Eruptia dentara

Cariile la copii

Intrebari frecvente

Periaj