Implantele dentare

<<<

Implantele dentare sunt dispozitive din titan care sunt plasate la nivelul osului alveolar acolo unde lipsesc dinti.

 

Ele au rolul de a substitui radacina dintilor. Osul creste in jurul implatelor -osteointegrare- creand astfel o fundatie stabila pentru dintii artificiali.

Procedura chirurgicala

Pentru majoritatea pacientilor aplicarea implantelor necesita doua interventii chirurgicale.

Prima etapa consta in introducerea implantului in osul alveolar. Este o procedura care se realizeaza in anestezie locala. Postoperator poate aparea un discomfort la nivelul zonei de aplicare a implantului care poate fi reprezentat de : inflamatie, echimoze la nivelul gingiei si a pielii, durere in zona implantului, usoara sangerare. In majoritatea cazurilor insa, recuperarea dupa aplicarea unui implant este rapida.

1

2

Dupa introducerea implantelor in osul alveolar acestea sunt acoperite de gingie. Urmeaza o perioada in care osul creste in jurul implantului, proces numit osteointegrare. Acesta este un proces de durata, necesitand de la 3 la 6 luni.

Dupa perioada de osteointegrare, urmeaza cea de-a doua etapa chirurgicala in care chirurgul va descoperi implantele si va aplica deasupra lor un dispozitiv - capac de vindecare - care va ajuta la conturarea gingiei.

3

4

Dupa aceasta interventie sunt necesare 1-2 saptamani pentru vindecarea gingiei si pana cand se poate trece la faza de amprentare a situatiei protetice. Realizarea lucrarii protetice se va efectua de catre laboratorul de tehnica dentara si necesita o perioada de timp.

Care sunt solutiile protetice disponibile?

Coroana dentara: este folosita atunci cand se inlocuieste un singur dinte.

Coroana dentara

Puntea dentara

Puntea dentara: poate inlocui mai multi dinti , fiind necesare cel putin 2 implante.

Proteza mobilizabila ( overdenture): se ataseaza pe o bara sau pe bile la nivelul implantelor putand fi indepartata de catre pacient pentru igienizare.

Proteza mobilizabila

Punte totala fixa: inlocuieste toti dintii de pe o arcada; presupune aplicarea unui numai mai mare de implante.

O data aplicate in cavitatea orala implantele au o durata de viata lunga atat timp cat igiena orala este corecta si se respecta controalele regulate.

 

Daca sunteti interesati de un implant dentar nu ezitati sa ne contactati! Daca aveti o stare de sanatate generala buna, implantul poate fi o buna optiune pentru dumneavoastra. De fapt, sanatatea generala este un fact de decizie mai important decat varsta.

 

Afectiunile cronice, cum ar fi diabetul sau leucemiile, pot interfera cu procesul de vindecare. Fumatul, de asemenea, poate intarzia vindecarea.

CHIRURGIE

Chirurgie parodontala

Canini inclusi

Molari de minte

Implante dentare

<<